Stilt House Singapore 2011

  1. Lookup NU author(s)
  2. Professor Wolfgang Weileder
  3. Professor Simon Guy
  4. Dr Oliver Heidrich
Author(s)Weileder W, Guy S, Heidrich O
Editor(s)Lehmann, S., Hua, K.C., Cam, W.
Publication type Conference Proceedings (inc. Abstract)
Conference NameHub-to-Hub Exhibition and Research
Conference LocationSingapore
Year of Conference2011
Date14 October 2011
Volume
Pages
Full text for this publication is not currently held within this repository. Alternative links are provided below where available.
STILT HOUSE is a site-specific artwork consisting of two interconnected structures that are made from recycled plastic waste. Sited at Dhoby Ghaut Green, the architectural installation offers, through it's perforated black walls, an elevated and translucent perspective on the surrounding land and cityscape. By reinterpreting this traditional housing typology, that was originally made from sustainable local materials and was ecologically adapted to the specific climate and landscape, the STILT HOUSE encourages us to rethink our relationship with the environment we inhabit. It also confronts us with the debris of our consumer society in the unexpected form of an innovative building material that translates waste into new productive and aesthetic uses.